Glastonbury CT – The design concept for this project is for the structure to look like a renovated barn with very high-tech features on the inside. The building will be used as short-term professional office space which can be leased by the hour, day, week or month. There are 14 offices, two conference rooms, 11 cubicles and 6 counter work areas plus a coffee bar that will serve the professional office customers and will also be open to visitors and the public. Open seating areas provide lounge type seating for both the coffee bar customers and informal seating for professionals.

The exterior materials are vertical pine siding, stone veneer, vinyl windows and asphalt shingle roof. All exterior materials are existing to remain. We are adding new windows to match the existing windows at the private offices. The existing pine siding will be sealed to maintain its current color. We are adding two decorative light fixtures at each entrance. There will be wall wash down lighting at the perimeter of the building as needed for safety and egress. We also plan to light the birch tree in a tasteful and code compliant way.

The interior renovations include keeping the existing timber frame structure in place and building a mezzanine style second floor that creates an open feeling so the original barn “volume” can be experienced. Half of the offices will have glass walls opening to the corridors and half of the offices will be designed as “sound proof” rooms which are popular for video recording and can be used for as office space where confidentiality is required.  All of the lighting, HVAC, plumbing and fire protection is going to be upgraded to meet or exceed the current building codes. We believe this building will be a very popular type of office space. We started planning the project in December 2019 and could never have imagined the COVID pandemic and how it would change the way we work and the way we build buildings. Starting construction with what we know now about safety and operating protocols, gives us the ability to design to the “new normal” and we believe that will make this office space even more desirable to our future tenants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *